V65 Jägersro - 2013-02-19


Igår missade man Björn Goop så man lever ej som man lär. Idag V65 på Jägersro och första spiken i V65-3 där 2 Zätabubben skall leda från start till mål är det tänkt. Han räckte inte från dödens i V75 senast men är effektivare i ledning. 6 Omaha med Jörgen Sjunnesson i V65-5 blir också spik idag då han senast mot Do It Komp ej fick chansen till slut då Sjunnesson lyckades sätta sig fast i rygg sista 600. Idag hoppas jag han är lite offensivare för då räcker Omaha långt.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Färjestad - 2013-02-18


Ikväll V65 på Färjestad och med två lopp i kroppen tror jag att nr 11 Kentucky Love i V65-4 är mogen för seger. Han fick dra tåget senast och höll fint som fyra. Mikael J Andersson förstärker i sulkyn bakom nr 14 Kolsnes X.O. i V65-5 och det är så intressant att jag spikar.Fartmässigt duger hästen bra om han bara går felfritt,

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

V75 Solvalla - 2013-02-16


Framgångarna lyser med sin frånvaro och vi får se om vi kan bryta trenden idag. Dagens skrik på V75 är i avd.4 nr 3 What Love Can Do där Henrik Södervall ändrar flera utrustningsdetaljer på hästen och slår detta väl ut vinner han. 5 Mr Picolit i V75-1 har normalt en fin uppgift och jag spikar. Bröderna Larsson har toppform på stallet och jag kör utgång på nr 1 Peaberry i V75-2 och nr 2 Uno De Joflo i V75-7.

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

V65 Åby - 2013-02-14


Gårdagen visade hur svårt det är att sätta V86 även om det vinner några favoriter. Vi kastar oss över V65 Åby istället och drömmer om storvinst. nr 1 Obelix Mölgård i V65-3 har visat fin form och från detta läge på sprinterdistans kan han välja ledning eller avgöra på open stretch. I V65-6 tar vi omtag på 4 Nestor Gel som spurtade frenetiskt senast från svårt läge. Han står bättre till idag och kan avgöra med sin spurt till slut.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

bara röda siffror - 2013-02-13


Tyvärr åter röda siffror på resultaten men skam den som ger sig. Idag på Solvalla blir det favoritspik på nr 2 Your highness i v5-3. Passa sedan nr 11 Hubbub i V5-2 som snart sitter där till fint odds. Sedan skall Tingsryd sätta Malmö på plats i Skåne för då blir det fina pengar på Powerplay. Bomben 1 har 500000.- extra i potten idag och jag tror att Real Madrid och Inverness öser in mål ikväll.

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

Mycket spel idag - 2013-02-12


Marginalerna var inte på rätt sida igår på Powerplay där Malmö tappade 5-2 ledning siste 8 minuterna och Tingsryd avgjorde först under förlängning. V65 var också nära utdelning med fyra rätt, Idag fortsätter jag med en dåres envishet att jobba in nr 6 Roxette Starline i avd.1 på V65. Hon slog senast Playing Tua som vann på V75 i lördags. Hon har gjort topplopp på slutet utan att få vinna, ikväll är det dags för vinst. I avd. 4 spikar jag nr 1 Special Dream som är lite ojämn men har bra kapacitet. Från spår ett får hon en fin resa och med lucka till slut avgör hon detta. Många spel på ishockey och fotboll ikväll där Frölunda skräller mot Färjestad och fixar stora pengar på Bomben och Powerplay.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Nu är ombyggnaden i stort sett klar. - 2013-02-10


Det har varit mest fokus på ombyggnad av spel- och postavdelning i butiken senaste tiden, blandat med trav i Paris och på Axevalla. Noras Bean har gjort två starter på Vincennes och kom bort i Prix d Ámerique men gladde oss idag med en fjärdeplats i Prix d´France. Det är mycket åsikter om de svenska hästarnas prestationer och om deras deltagande är berättigade. Jag som delägare till Noras Bean är ju realist och väl medveten om att löper Ready Cash och Royal Dream upp till sitt bästa kunnande är vi chanslösa till segern. Men det är ju fina pengar att hämta bakom dessa kanoner och det är det man siktar på. Skall hästen ha möjlighet att utvecklas ytterligare måste man möta tufft motstånd och härdas i den yppersta eliten. Att hästen är där han är idag kan vi tacka tränare Ulf Stenströmer för genom en förståndig matchning och kusken Stefan Söderkvist för hans vårdade styrningar och skötarna Emma och Jennies fina jobb med hästen som gör att han har psyket kvar att kämpa i loppen. Romme imorgon på V65 och Torbjörn Jansson är en vass kallblodskusk som med 2 Mitt Hjärtas Lilja i avd.3 leder hela vägen då stona står fördelaktigt till med tjugo meters gottgörelse. I avd. 4 startar 15 Kentucky Love från tillägg på lång distans och med ett lopp i kroppen efter vila tror jag att han är mogen för vinst. I fjol var han bl. a. fyra bakom en sådan som Fawkes som var en av kulltopparna bland fyraåringarna.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Färjestad - 2013-01-21


Omgången ikväll på Färjestad ser ut att bli Svanstedt och Goop kryddat med Heiskanen på slutet. Björns bästa chans finns i avd. 4 där nr 6 Fröken Svår tar spets och sedan får Björn sitta i orubbat bo. Veijo Heiskanen åker inte till Färjestad i onödan och trots spår elva blir Comeonhill svårslagen i sista avd. då han står billigt inne i klassen. Helgens spel var inte mycket att skryta över. Det var bara Peter som allid är nära att kamma hem stora pengar på Jättestryktipset. Elva rätt med snudd på tolv och han sätter snart tretton rätt.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V75 Gävle - 2013-01-19


Det blir kallt idag på Gävletravet och vi kan nog räkna med bra utdelning. Mitt drag idag är i kallblodsloppet där jag tror på 6 Bodbäcksmunter och Ulf Ohlsson. Hästen har gjort två starter i ny regi och han blir bara bättre för varje start. Jag tror han höjer sig ett snäpp till idag och då vinner han.1 Västerbo Highflyer i avd. 1 blir stor favorit och det känns befogat och han blir svåslagen i spets. Igår var jag mest nöjd med min gardering i kallblodsloppet där Algot Ålj skrällde till 20 ggr, tyvärr räckte det inte till vinst på V65 då vinnarna i de två första avd. satt på reserven. Ha en trevlig helg alla.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Åby ikväll - 2013-01-17


V65 på Åby ikväll och jag provar med en favoritspik i avd.2 där 8 Prowess Kronos och Johnny Takter skall förvalta favoritskapet på bästa sätt trots dåligt läge. Hästen har visat stor kapacitet och jag bedömer att han vinner även om han får ett tungt lopp då han är huvudet högre än övriga här. Den andra spiken är lite roligare då han på torsdag morgon är streckad på 10%. Olof Thorson är rutinerad och har varit med i stora sammnhang och hans nr 7 Half Past Nine i avd.4 är stark och går bra på lång distans varför jag chansar på honom i detta amatörlopp. Ulf satte en bra V4 i tisdags som gav 500:-/andel och vi hoppas det kan smitta över till oss andra tippare då vi inte har rätta flytet just nu.

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

V65 Halmstad Måndag - 2013-01-14


Ikväll beger vi oss till Halmstad för V65. Mimmi Elfstrand fick in nr 10 Lapella Star i avd.2 i träning för tre månader sen och nu är tiden mogen för start. Hästen möter ett motstånd som inte skrämmer och hon är helt klart bästa hästen här. Att Frank Nilsson åker för att köra tar jag som ett gott tecken då han har vunnit med henne förut. Stefan Persson har en fin häst i nr 2 Delphis Dream i avd. 4 och med endast två hästar på start är det ledning hela vägen som gäller. Han är stark så lång distans passar perfekt. Helgens spel gav inte så mycket i utbyte och det var bara V75 100;. och V75 50:- som i stort sett gav pengarna tillbaka. Det är bara att jobba ännu hårdare för att hitta rätt i spelets värld.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V75 Åby och Jackpot - 2013-01-12


En intressant omgång där som vanligt en viss Svanstedt kan spela huvudrollen. På Jokersystemet spikar jag 5 Ybanos med Johan Untersteiner i avd.6 som jag tror tar spets och med en låg 12-tid blir han svårslagen. Kör utgång på Svanstedt i avd.1 med 1 Jonathan Palema och 1 Precious Spring och Mårten Fries i avd.2 och sedan liger vägen öppen för vinst. Noras Bean startar i avd.7 med 40 m tillägg och det skall klaffa bra för att han skall hinna fram till seger, men vi hoppas han ser fin ut för då blir det start i Prix dÁmerique om fjorton dagar.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Jägerso - 2013-01-08


Vi börjar med en liten chansspik i avd.4 där 8 Comeonhill har kommit till Heiskanen och Torjas träning. Det är en fin tysk häst som visat bra kapacitet i hemlandet. Jag tror att dom har satt iordning direkt och motståndet skrämmer inte. Lennart spikade jag senast och då var han blek men hade halsinfektion. Han får en chans till då han är klassen i gänget. Igår var det nära men vi fick nöja oss med två femmor. Lite plus på systemet i alla fall.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Mantorp V65 - 2013-01-07


Ikväll är det Mantorp som är värd för V65. Jag spikar nr 4 Prowess ronos i avd.2 för Johnny Takter. Hästen har ej förlorat felfri och det är galopp emot. Jag chansar på att han sköter sig. Andra spiken kommer i avd. 6 där nr 10 Keso som jag spikade senast får en chans till. Han får vara bra för att slå Playboy C.H men det kan gå. Skönt att sätta V4 Täby igår då jag hade feeling för 12 Always De Man och han vann lätt trots en tappstart.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V64 Solvalla - 2013-01-06


Idag V64 på Solvalla och jag går på Kontio och Melander. Dom hade uppvisning senast och jag tror att formen sitter i även idag. Jorma och nr 1 Nightofpassion Zaz i avd.2 har bra chans till ledning och då är vinstchansen stor. I avd.3 startar Melander nr 2 Trailing Edge och det är en häst han har förväntningar på och då skall han vinna detta. Ulf satte sjuan på Jättesystemet igår medan vi andra inte nådde ända fram och vi tar nya tag.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Kalmar - 2013-01-04


Ikväll på Kalmar spikar jag som det känns säkra kuskar i vagnen. Joakim Lövgren har fått nr 1 Figaro Sund i avd. 4 i träning och han vann direkt i debuten för honom. Här har han läge för att leda loppet från start till mål trots lite tuffare motstånd idag. Stefan Söderkvist får köra åt Fredrik Persson och när han får stifta bekantskap med 3 Fracile i avd.5 är singelstreket givet. Fracile går ner i klass och är stark vilket är nyttigt i slutet av det långa upploppet.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Solvalla = Melanders kväll - 2013-01-02


Nytt År och nya förväntningar som skall infrias. Vi tar tag i det direkt ikväll och på papperet ser det ut som Stall Melander har det väl förspänt. Han har chans i flera lopp och det är stallets hästar som bestämmer utdelningen idag. God Fortsättning

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Mantorp - 2012-12-31


Det är nästan lite Lotto när travbanorna är som lervälling just nu och vi hoppas på bätre banor framöver. Idag spikar jag två hemmahästar där jag tror 3 Hamras One More leder hela vägen för Jennifer Tillman i avd.2. Göran B Andersson är en trotjänare på Mantorp och i avd. 4 har han nr 9 Estrella Dorada som visat stor kapacitet i flera starter men hon kan vara väldigt ojämn och jag hoppas att hon vaknat på rätt sida idag för då vinner hon. Gott Nytt År till er alla.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Åby - 2012-12-27


Tillbaka i selen igen efter några dagars ledighet. Ikväll som vanligt Åby på en torsdag. Jag går ut hårt och spikar 5 Roxetta Starline i avd.1 som har spurtat bra i flera av sina senaste starter och nu möter lite enklare motstånd. Joakim Lövgren gästar med 7 Grumetti i avd.5 och han är bara bäst ikväll. Goop och Svanstedt avgör sedan hur stor utdelningen skall bli. Torskar Svanen blir det bra pengar ikväll.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V75 Solvalla dan före dan. - 2012-12-23


Ingen lycka på Axevalla trots att det bara var det 6 lopp att tippa. Lärlingslopp och ston skall ju bara garderas och det var Gunilla som hajade det men missade tyvärr en spik istället. Idag är det Solvalla och V75. Jag spikar i avd.2) nr 5 Ginger Belle som är mycket startsnabb och då Jorma är effektiv i ledning tror jag på toppchans. Nästa spik står Åke Svanstedt för då 6 Brasil Boko i avd.3 möter överkomligt motstånd. Bokohästen var ej bra senast men då Åke nu startar så räknar jag med att han har honom iordning. Sista chansen idag till julpengar och tänk om det ............

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

V75 Axevalla - 2012-12-22


Igår gapade man efter mycket och missade därmed V65:an. Två av skrällarna var med men att gå emot Björn Goop var dumdristigt och man tappade hela stycket. Idag V75 på Axevalla och Kung Åke inleder med 4 Mr Picolit i avd.1 där han ses med toppchans. Frerik B Larsson är ingen man håller i handen men 9 Pave The Wave spurtade så vasst senast att han blir U-häst idag. 1 Charlie Lucky blir min andra u-häst i avd.2 där jag tror Veijo lurar dom i starten och håller spets.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Åby - 2012-12-20


Åby har hand om V65 ikväll och i avd. 4 spikar jag 12 Brinovas Jackpot med Kenneth Haugstad. Han möter ett gäng som ser överkomligt ut och det känns som en eller alla.... Jag avslutar me d spik i sista avd. där 2 Lennart och Jörgen Sjunnesson har fint läge och kan avgöra i spets eller på open strech.

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

Solvalla ikväll - 2012-12-19


Sena strykningar och galopp förstörde chansen på V65 igår. Kvällens tävlingar på Solvalla och jag spikar en riktig rysare på V5. 14 East Varenna med Göran Jansson i V5-2 fick stenhårt tryck i ledning senast och höll tappert ändå. Det känns som hon går ner i klass idag och med en pangstart från tillägg kan det gå vägen.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Jägersro Tisdag - 2012-12-18


Ikväll fortsätter Raja Mirchi sin väg mot Paris och Prix d´Amerique. Han körs idag av Erik Adielsson och singelstrecket är givet. Min andra spik kommer i avd. 6 där Ingemar Bok fått fram en fin häst i 2 Youresodivine som kommer från två V75-starter och går ner lite i klass ikväll. Han tar spets och skall sedan slås. Det är mycket prat om diskningen i lördags av Robert Berghs vinnare i V75-4 Lords Of Dosh i alla medier. Jag tycker att alla regelvidriga körningar skall bestraffas oavsett när det händer i loppet. Med det regelverk ST har är det omöjligt att bedömma vilken avgörande betydelse det har för loppet när regelfelet inträffar tidigt i löpkörningen. Detta kommer man ifrån om man gör som i Danmark. Där diskar man ett ekipage för trängning eller liknande oavsett var det händer i loppet.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Mantorp - 2012-12-17


Helgens spel var inte mycket att hurra över och vi glömmer det snabbt och kastar oss över kvällens spel istället. Mantorp bjuder på V65 och jag spikar i avd. 2 nr 6 Fruitcake som har hygglig kapacitet och sitter i ledning för att dirigera loppet in i mål. Uroy och Björn Goop galopperade senast från spår ett och idag är det bättre med bakspår och lugnare avgång. Han tar revansch och vinner ikväll.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V75 Romme Jackpot 48 miljoner - 2012-12-15


Dagens V75 på Romme är en spelvänlig omgång där utdelningen ser ut att bli stor. Favoriterna ser inte starka ut denna gång. Men man behöver ändå inte chansa för mycket på spikarna då utdelningen på sju rätt blir bra då det är Jackpot. På Jokern går jag på 13 Lix Mollyn i avd.5 då han med sin startsnabbhet kommer att vara med i främre träffen och det tror jag blir avgörande. Robert Bergh har flera chanser och jag väljer utgång på 4 Lords Of Dosh i avd.4 och 12 Udo´s Oiler i avd. 7 med bäst chans för Lorden som ser ut att vandra rakt upp i klasserna.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V65 Kalmar - 2012-12-14


Ikväll är det Kalmar som står som värd för V65-spelet. Jag chansar friskt med spik på 12 Tärnan i avd.2 där Jörgen Sjunnesson förstärker i sulkyn. Tärnan var det mycket skrik om på V75 tidigare i höstas och med tempo på loppet kommer hon flygande längst ut på upploppet. Min andra spik kommer i avd. 5 där 3 Sanssouci står på tur för seger. Han har avslutat starkt varenda gång i sina senaste starter och vinner när som helst, Igår på Åby valde man fel Svanstedt i vanlig ordning. Det är inte lätt när man har 2-4 hästar från samma stall i ett lopp. Man får strecka samtliga för att vara säker. Nu hoppas vi på tur.

Länk

Publicerad av: Ulf Carlsson.

V65 Åby = Svanstedts V65 - 2012-12-13


Ikväll V65 på Åby och Åke Svanstedt ser ut att bli favorit i nästan alla avd. Jag garderar i avd. 1 nr 1 Mr Picolit då det knappast går att köra barfota och tar med norske gästen Kejser K.D. Spikar istället i V65-2 nr 7 Trausti som är osäker men har överlägsen kapacitet för klassen. Avslutar med Svanstedt i sista avd. där 11 Brasil Boko står för klassen i gänget. Igår var det återigen reserven som spökade för att det skulle blivit pott på V5. När kommer julpengarna?

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Stolpe ut - 2012-12-12


Idéerna finns men det studsar inte rätt med målfoto och reserver just nu. På V65 igår tappade 66-oddsaren Fire Tuff på målfoto och så valde jag fel reserv på spiken i avd.5. Men skam den som ger sig, idag tror jag My Alibi är stenklar med Josephine Kelly i sadeln på V4.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Jägersro ikväll - 2012-12-11


Ikväll tycker jag det ser lurigt ut på Jägersro och tror på stor utdelning. 5 Roxie Lavec i V5-2 är travsäker och rejäl i alla avseenden, vilket är värdefullt i treåringsloppen. Henrik Thomsen visade att stallformen är god på Halmstad igår. I Dagens Dubbel-1 kommer nästa spik och även här tror jag på dansk seger. 12 Rambo Flex är en av Danmarks bästa 4-åringar och trots läget blir han svår att stå emot över upploppet. Tipsformen börjar komma mer och mer och nu väntar vi på julpengarna.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Grattis IF Elfsborg - 2012-11-04


Vi gratulerar IF Elfsborg till allsvenska guldet i fotboll. När man som mest behövde sina profiler under sista matcherna visade Anders Svensson och Stefan Ishizaki vad rutin och erfarenhet betyder och visade vägen till guldet. Stort Grattis! Våra andelsspel ger tyvärr inga större vinster just nu och vi arbetar i motvind. Man kan bara jobba hårdare och hoppas att vinden vänder. Noras Bean skall starta i Milano nästa söndag och drog tråkiga spår tolv i Nationernas Pris. Vi ger dock inte upp hoppet om en bra placering då han är nära toppformen och kommer att göra ett bra lopp där nere. En mycket konstig händelse utspelar sig i Norge där ägaren till Tekno Odin stämmer Jarlsberg Travbana för att utnyttjat Teckno Odins namn i sin reklam för tävlingar där. Ägaren har namnskyddat Tekno Odin och har skickat en faktura på 25000 kr till travsällskapet. Jag har väldigt svårt att se att en travbana inte skall få använda travstjärnornas namn i reklam för sina tävlingar. Detta låter verkligen som en Norgehistoria. nu laddar vi för en bra spelvecka med mycket vinster. Ha det bra alla!

Publicerad av: Anders Falk.

Nerverna utanpå - 2012-10-07


Nu går fotbollserierna mot sitt slut i de svenska serierna. Det är många lag som har svårt att hålla nerverna i styr. Elfsborg leder fortfarande allsvenskan, men den hänger löst. Häcken imponerar med mycket mål i sina matcher och känns som favorit till att ta hem mästerskapet just nu. Det vore skoj om Elfsborg bevisade motsatsen och vinner. Andelsspelet plockar in lite vinster och rullar på även om det känns som lite stolpe ut hela tiden. Det gäller dock att behålla sin strategi så kommer vinsterna till slut.Jag spelar mycket på streckprocenten och försöker hitta vinnaren som är lite bortglömd och som jag bedömer har en chans att vinna loppet eller matchen beroende på vilket spel det gäller. Noras Bean gör comeback på lördag i SM på Åby och fick drömläge med spår ett. Han tränar fint och det blir en bra genomkörare för kommande starter. Vi har en resa till Åby 25 oktober och det finns fortfarande platser kvar dit. Vi jobbar på och hoppas att storvinsten inte är långt borta. Sitter mina idéer på Mantorp imorgon är vi själva med hela potten till Tolkabro.

Publicerad av: Anders Falk.

Stolpe ut - 2012-08-26


Det vill sig inte med våra andelsspel just nu och det är lite stolpe ut. Igår på Peters Jättestryktips satt vi med 13 rätt och 134000:- i 89 minuten för att vid full tid ha 12 rätt och 3000.- att dela på. Idag på Ulfs V64 Jackpot hade vi haft sex rätt om inte vikten på 5 Lazy Lord varit sju hekto för lite vid invägningen efter loppet. Han flyttades därför ner till andra plats istället, Det är en sliten klyscha men det är verkligen små marginaler om man skall vinna stora pengar. Denna vecka är det återigen två V75-omgångar då Derbyt på Jägersro avslutas på söndag med V75. Vi kör ett bolag med 50:- och ett med 100:- och hoppas att vinden vänder.

Publicerad av: Anders Falk.

V5-spel när det finns något intressant objekt. - 2012-07-29


Vi kommer att hålla ögonen öppna på V5 och spela ett Jokersystem på ca 1000 rader när vi hittar någon spik som ser intressant ut och helst inte är favorit. Vi delar upp det på 10 andelar och det kan bli på vilken bana som helst när vi finner något bra.

Publicerad av: Anders Falk.

Topplagen faller - 2012-07-09


Det är inte så enkelt att tippa matcherna i allsvenskan just nu. När Malmö slog AIK med 4-0 så var det laget på allas läppar att vinna allsvenskan då Elfsborg förlorade mot Åtvidaberg. Elfsborg spelade sedan oavgjort mot Mjällby och Malmö har då chansen att knappa in försprånget till endast tre poängs fördel för Elfsborg. Men vad händer, Malmö tappar trots ledningsmål borta mot jumbolaget Örebro och förlorar med 2-1. Det finns inga enkla matcher och är inte inställningen den bästa vinner man inga matcher ens mot bottenlagen. För att vinna måste man chansa och gå emot strömmen även om man inte alltid tror att det är möjligt för de sämre lagen på papperet att ta tre poäng.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Fotbolls-EM fortsätter utan Sverige. - 2012-06-17


Slutspelet i EM-fotbollen börjar om några dagar och Sverige lyckades inte kvalificera sig dit. Det blev förlust mot Ukraina i första matchen och där fanns det inte mycket att glädja sig åt. Det var ett lag som inte var med i matchen någon gång. Förlusten mot England i andra matchen var mer snöplig. Sverige gjorde en bra match där oavgjort hade varit mest rättvist. Försvaret räckte dock inte riktigt till i de avgörande lägena. Sverige får komma igen och det ser ut att bli en generationsväxling som kan ta några år innan vi kan sikta mot toppen igen. För egen del gick Halvättern på cykel bra. Vi hade tur med vädret och de 15 milen gick ganska lätt även om det var lite segt innan sista kontrollen, men med lite saltgurka och energidryck gick det fint in i mål. Drygt 6 timmar på sadeln och jag klarade mig utan skavsår och ont i baken. Våra andelsspel har gått lite bättre nu då Thomas och Ulf visat att formen börjar komma ordentligt. Själv har jag mer att bevisa och hoppas kunna sätta några bra vinster så semesterkassan kan utökas en del. Noras Bean visade igår att han tillhör den yppersta eliten då han trots ett riktigt strullopp blev trea i Boden. Han såg dock inte bra ut före loppet och jag hoppas att han inte har några större skavanker , men han får hem och slicka såren och vila nu. Glad midsommar till ALLA.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Fotbolls-EM höjdpunkten i veckan. - 2012-06-03


Då är det dags för Fotbolls-EM på fredag. Sverige träningsspelade mot Island och vann med 3-2 i onsdags. Jag var på plats och det var fotbollsfest i en kvart sedan var det som spelarna var nöjda med det dom gjort. Träningsmatcher är en sak, men det såg segt ut på flera håll och Sverige måste höja sig flera snäpp för att räcka till i EM. Jag hoppas att det finns mera att ta fram när det gäller annars blir dom utslagna i gruppspelet. Elmander behövs framåt och sedan behöver försvaret stärkas upp för där såg det svajigt ut. Det är mycket prat om Sydafrika efter storvinsten på V75 förra helgen. Jag förstår dock inte varför folk vill ha reda på hur mycket vinnaren har satsat på dessa system. Om jag hade varit ensam vinnare och satsat t. ex. 100000:- , då vill inte jag att det kommer ut i media, det är min ensak hur mycket jag spelar för. Där måste en spelare få ha det skyddet. Våra andelsspel ger inte mycket tillbaka just nu. Det är bara att jobba ännu hårdare för förr eller senare så vänder det och då kommer allt på en gång. Mitt eget fokus ligger just nu på cykelträning då jag skall cykla Halvvättern nästa söndag. Jag hoppas på fint väder. då skall det bli ett roligt lopp. Ha det bra alla!

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Elitloppet nästa - 2012-05-20


Då är det bara en vecka kvar till årets höjdpunkt inom travet Elitloppet. Det är många turer innan startlistan blir ett faktum och det kan inte vara lätt att vara Elitloppsgeneral Tore Fyrand innan allt är klart. Jag tycker det var beklämmande att höra Stefan Melander i V75-sändningen igår. Först säger han att han inte vet hur det fungerar med uttagningarna för att i nästa sekund prata om Kalle Anka och lallaruttagningar. Vet han inte vad det handlar om kan han lika gärna hålla käften. Micke Nybrink pratade också om Tore Fyrand och kompani, att dom inte är ute i Europa och fixar hit mer fransmän och andra nationaliteter. Det är ju så att alla vill inte komma till Sverige och tävla även om loppet heter Elitloppet och det får man ju acceptera. Jag tycker Elitloppetsgänget får orättmätig kritik för sina uttagningar då det är omöjligt att få de bästa hästarna till start. Andelsspelen går på tomgång och vi jobbar på att det skall vända, så vi tar hem lite större vinster. Vår galopphäst Exodus vann igen i veckan och det var det största glädjeämnet. nu ser vi fram emot helgen med V75 både lördag och söndag. Vi har öppet på söndag mellan 10.00 och 14.00 .

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

V75 Hela veckan lång - 2012-05-06


Det blev lite fler vinster denna vecka, dock utan den riktiga fullträffen. Ulfs V75 Jätte satt och enbart 7-rätts alternativet gav lite plus. Veckan som kommer blir det hela tre st V75-omgångar. Det börjar på torsdag med Åby och Kungapokalen och Drottningens som huvudnummer. Vi spelar 50:- , 100:- och ett jackpotsystem med 150:- som insats. På lördag ordinarie spel på Dannero. Avslutar på söndag med Oslo Grand Prix som Grand Finale. Vi spelar 50:- och 100:- denna dag. Det roligaste för egen del var att vår delägde häst Exodus vann V4-4 i onsdags på Täby. Detta var vår första vinnare i galoppens värld. Vi hoppas detta smittar av sig på våra tips så vi kan bli vinnare där också under veckan.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Veckan som gått - 2012-04-29


Den här veckan var inte någon av våra bättre spelmässigt sett. Närmast högvinst idag då jag valde bort Svanstedt i avd.5 på V64. Förra gången spikade jag Jolene af Solnäs när den vann V75 och nu sprack vi alltså på fyra streck då jag inte tyckte den övertygade helt trots att hon vann då. Ibland är man inte konsekvent. Ena gången pratar man om att gå på kuskar och andra gången går man på häst. Det gäller att ha en klar strategi när man spelar och följa den. Det är det viktigaste tycker jag, sedan måste det finnas lite utrymme att känslan får bestämma ibland. Vi tar nya tag nästa vecka och ser framåt mot nya utmaningar.

Länk

Publicerad av: Anders Falk.

Anders senaste inlägg - 2012-04-14


Under den här rubriken kommer jag att lägga in lite funderingar och kommentarer till våra andelsspel , trav och sport i största allmänhet.

Publicerad av: Anders Falk.